YouTube “lessen” voor je website

Verklein de afbeeldingen die op je site moeten komen

De laadtijd van de pagina's is dan korter, je website blijft snel. Je hebt bovendien minder ruimte nodig bij je provider. Erg makkelijk met het programma (app) Paint, zit standaard op iedere Windows computer. Je hoeft er dus niets voor aan te schaffen en/of installeren.

Verklein een afbeelding makkelijk en snel

Inloggen en updaten

Updates zijn belangrijk voor de veiligheid van je website. Je wilt niet dat anderen hem gebruiken of aanpassen, misschien zelfs zonder dat je het doorhebt.

Gaat het updaten fout, werkt iets niet meer, geen nood. Veel providers, in ieder geval IXL hosting, maken heel regelmatig automatische backups van je site. Bent je wat handiger of durf je meer, dan kan je die zelf terugvinden en zaken herstellen. Neem anders contact op met Metziontwerp of met je provider.

Voeg een link toe

Een link toevoegen aan je website is niet zo heel moeilijk. Doe het wel meteen goed, controleer je werk.

Een bericht plaatsen door het sturen van een e-mail

Dat is nog makkelijker dan het maken van een bericht op Facebook. Houd het e-mailadres natuurlijk wel geheim, je wilt geen berichten van "anderen" op je website.  (Het adres in het filmpje is al weer vervangen.) Je kan een nieuw e-mailadres generen. Heb je een fout gemaakt in het bericht, dan kan je een rectificatiebericht er achteraan sturen. Wil je het bericht echt helemaal verwijderen, dan moet je wel kunnen inloggen. Er zijn meer mogelijkheden: https://nl.jetpack.com/support/post-by-email/.  Metziontwerp helpt bij het instellen van JetPack.

Let op:

Een posttitel geven

De titel van je gepubliceerde post wordt meestal overgenomen van de onderwerpregel van je e-mail. In sommige gevallen, zoals bij het versturen van een e-mail vanaf een mobiele telefoon of via een MMS-Email gateway, is het niet mogelijk een onderwerp op te geven. In dat geval kun je de titel van je post direct in de e-mail zetten:

[titel Mijn Bijzondere Post]